Menu 24/04/25~ Zestaw dnia

-
Zestaw ( zupa + II danie )
Menu 24/04/25 ~ Zupy

-
Szef kuchni poleca
Zupa z fasolki szparagowej
-
Barszcz ukraiński
-
Rosół z makaronem
Menu 24/04/25 ~ Drugie dania

-
Nowość Szef kuchni poleca
Tagliatelle z kurczakiem i brokułem
-
Filet drobiowy w grzankach z ziemniakami gotowanymi i zestawem surówek
-
Kotlet mielony z ziemniakami gotowanymi i buraczkami zasmażanymi
Specjały Karczmy Rycerskiej

-
Nowość
Golonka wieprzowa marynowana w piwie
z musztardą, chrzanem i pieczywem -
Dorsz z kruszonką
na ratatouille warzywnym -
Burger wołowy z łódeczkami ziemniaczanymi i surówką
-
Oferta specjalna
Zaguby podlaskie z sosem tatarskim i surówkami
-
Nowość
Karkówka duszona z cebulką
podawana z plackami ziemniaczanymi i zestawem surówek -
Nowość
Filet drobiowy z mozzarellą i suszonymi pomidorami z sosem i łódeczkami oraz sałatą grecką
Śniadania

-
Jajecznica na boczku
3 jajka, masło, pomidor, pieczywo -
Jajecznica na szynce
3 jajka, masło, pomidor, pieczywo -
Kiełbaska na gorąco z cebulą
2-3 kiełbaski, masło, pomidor, pieczywo, musztarda, ketchup -
Jaja sadzone na szynce i tostach
-
Śniadanie angielskie
Fasolka w sosie pomidorowym ,frankfruterki, jaja sadzone, pieczywo, masło -
Śniadanie białoruskie
Placki ziemniaczane, jaja sadzone, szynka gotowana, pieczywo, masło
Sałatki

Do wszystkich sałatek podajemy pieczywo czosnkowe.
-
Sałatka z kurczakiem grillowanym, boczkiem i anchois
-
Sałatka z burakiem i kozim serem na miksie sałat
Orzechy włoskie, tosty, sos miodowo-musztardowo-balsamiczny -
Sałatka z kurczakiem i mango
Miks sałat, czarnuszka, tosty
Przekąski

-
Carpaccio z polędwicy wołowej
plasterki polędwicy wołowej z kaparami, rukolą parmezanem i oliwą
-
Łosoś wędzony na plackach ziemniaczanych
na plackach ziemniaczanych z sosem chrzanowym -
Smażone krewetki w emulsji czosnkowej
z czosnkiem i chrupiącymi tostami -
Pajda ze smalcem i ogórkiem
i ogórkiem kiszonym -
Camebert panierowany z żurawiną oraz tostami
-
Nowość
Krewetki w tempurze na miksie sałat
-
Tatar wołowy
Zupy

-
Żurek staropolski w chlebku
z jajkiem i białą kiełbasą -
Flaki wołowe
350 g -
Nowość
Zupa gulaszowa
350 g -
Soljanka
350 g -
Żurek staropolski
350 g -
Nowość
Krem z pieczonego czosnku z tostami
-
Rosół z makaronem
-
Pomidorowa z makaronem
Dania główne

-
Szef kuchni poleca
Baszta schabowa z ziemniakmi i surówkami
-
Pierś z kaczki z gruszką i żurawiną
pieczone ziemniaki w ziołach i buraczki glazurowane w miodzie -
Żeberka opiekane
z kluskami śląskimi i miksem sałat 250g -
Nowość
Łosoś z gnocchi
-
Pstrąg pieczony w ziołach
z ziemniakami opiekanymi i warzywami z wody -
Świeżonka po wiejsku
z ziemniakami gotowanymi i surówką z ogórka kiszonego -
Placek kasztelański z gulaszem
-
Kartacze kresowe z mięsem
-
Placki ziemniaczane
Pierogi

-
Pierogi z kapustą i grzybami
-
Pierogi z mięsem
-
Pierogi ruskie
-
Nowość
Pierogi z soczewicą
Dania dziecięce

-
Zupa pomidorowa z ryżem
-
Rosół z makaronem
-
Kotleciki schabowe
ziemniaki puree i surówka -
Burger z kurczaka
z frytkami -
Pomidorowa z makaronem
-
Nugetsy z kurczaka
frytki, ketchup
Desery

-
Naleśniki z twarogiem i musem owocowym
-
Szarlotka domowa 150g
-
Sernik domowy
Dodatki
-
Ziemniaki gotowane
-
Ziemniaki opiekane
-
Frytki
-
Łódeczki ziemniaczane
-
Ryż
-
Warzywa z wody
-
Zestaw surówek
-
Pomidor z cebulą
-
Mizeria
Napoje

-
Coca-cola 0,5l
12,00 zł -
Fanta 0,5l
12,00 zł -
Sprite 0,5 l
12,00 zł -
Kropla Beskidu 0,5l gaz
6,50 zł -
Kropla Beskidu 0,5l n/gaz
6,50 zł -
Burn 0,25 l
9,00 zł -
Kawa z ekspresu z mlekiem
12,00 zł -
Kawa latte
15,00 zł -
Kawa cappucino
14,00 zł -
Kawa po Turecku
9,00 zł -
Herbata Jack Ellies
9,50 zł -
Fanta 0,85 l
16,00 zł -
Coca-cola 0,85 l
16,00 zł